logo
Home
Even voorstellen
Ontspanningsgroep
PMT
Links
Weekenden
Contact

Hallo, ik ben Marjanna Engelen, Dans- en Lichaamsgericht Therapeute en PsychoMotorisch Therapeute. Daarnaast GGZ Agoog.

    

 

In het dagelijks leven werk ik bij huisartsen en houd daar spreekuur voor patiënten met stress- en spanningsgerelateerde problemen. Daarnaast werk ik in het ziekenhuis Zuyderland als PsychoMotorisch Therapeute (afgekort PMT). Ik geef daar individuele PMT en start een groep. Tevens bied ik 1 op 1  PMT voor mensen met trauma. Ook gesprekstherapie bied ik aan bij mensen met trauma. In het verleden heb ik o.a. bij het RIAGG Amersfoort gewerkt als PsychoMotorisch Therapeute, maar ook bij Victas en GGZ centraal. 

In 2014 rondde ik de opleiding POH-GGZ af, praktijkondersteuning huisartsen, in de GGZ problematiek. In 2016 de opleiding GGZ-agoog.

Sedert 2003 werk ik met PsychoMotorische Therapie (PMT). PMT is een reguliere vorm van therapie waarbij beweging en het lichaam ingangen zijn naar de psyche van de mens. Vanaf 1992 raakte ik bekend met diverse werkvormen van Emotioneel Lichaamswerk (ELW) en heb ik diverse groepen ELW geassisteerd. Daarna volgde ik achtereenvolgend: twee jaar Dans- en Bewegingstherapie, twee jaar "Bewegingsexpressie in groepswerk" en "Bewegingsexpressie-Therapie", en vervolgens nog 2 jaar een Lichaamsgerichte Therapie opleiding bij BodyMind. Deze meer Complementaire werkvormen heb ik altijd geïntegreerd met de Reguliere Gezondheidszorg, waar ik sinds 1997 ook in werk.

De laatste jaren geef ik, naast mijn reguliere werk, zo nu en dan groepen Lichaamswerk. Hierin integreer ik graag dans en bewegingswerkvormen. Ook pas ik PMT en ELW individueel toe als therapievorm. 

Sinds 2019 geef ik weekenden (zie bij links), bij voorkeur op een mooie plek, in centra die zingeving en spiritualiteit vormgeven. SoulMotion wordt in de praktijk verder ondersteund door verschillende mensen die mij soms assisteren in de groepsactiviteiten. Daarnaast is er iemand verantwoordelijk voor het beheer van de website e.d. Voor informatie omtrent consulten, zie het tabblad "contact" 

 

 

 

Wie weet, tot ziens op één van de (groeps-)cursussen òf bij een individuele afspraak.

 

  

Top